Oddelek za zgodovino

Strokovna ekskurzija v Rim

Oddelek za klasično filologijo organizira strokovno ekskurzijo v Rim, 24. 4. - 30. 4. 2022. Prijave zbira Tjaša Šimunić na naslovu tjasa.simunic@gmail.com.

24. 4. 2022

Odhod avtobusa izpred Filozofske fakultete v poznih večernih urah.

25. 4. 2022

Prihod v Rim in začetek ogledov. Ogledali si bomo Vatikanske muzeje, Trg svetega Petra, Baziliko svetega Petra, Vatikan in Castel Sant'Angelo, s prostim časom za kosilo in večerjo, prihod v hotel in nočitev.

26. 4. 2022

Po zajtrku in odhodu v mesto ogled Karakalovih term, Cirkusa, Foruma, Palatina, Koloseja in Kapitolinskih muzejev s prostim časom za kosilo in večerjo, prihod v hotel in nočitev.

 

27. 4. 2022

Po zajtrku in odhodu v mesto si bomo ogledali Piazzo Navono, Panteon in Avrelijev steber, obiskali muzej Ara Pacis ter se sprehodili do Piazze di Spagna in Piazze del Popolo, vse z okoliškimi znamenitostmi in prostim časom za kosilo in večerjo. Odhod v hotel in nočitev.

28. 4. 2022

Po zajtrku in prihodu v mesto ogled cerkve Santa Maria Maggiore in Dioklecijanovih term, potem pa Trajanovega foruma in Trajanove tržnice. Prosto za kosilo in večerjo. Prihod v hotel in nočitev.

29. 4. 2022

Po zajtrku odhod iz hotela. Postanek v Ostiji in etruščanski nekropoli v mestu Cerveteri. Prihod nazaj v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah 30. 4. 2022.

Cena na udeleženca: okvirno 270–300 € (odvisno od števila prijavljenih).

Cena vsebuje bivanje v hotelu (štiri nočitve z zajtrkom, hotel Cervia Roma) in avtobusni prevoz z lastnim avtobusom in dvema šoferjema.

V hotelu bo potrebno plačati še turistično takso (3 € na noč). Dodatno bo potrebno doplačati še mestni potniški promet (vožnja od hotela do središča in nazaj) in nekatere vstopnine.

TRENUTNA COVID-19 PRAVILA V ITALIJI

V Italiji za vstop v državo zahtevajo izpolnjen spletni obrazec prijave bivanja ter pogoj PCT (da ste cepljeni, preboleli ali testirani), ki ga zahtevajo tudi v hotelih, muzejih ... Prav tako so povsod obvezne FFP2 maske.

Zaradi lažje organizacije v Rimu testiranje za udeležence ekskurzije ne bo mogoče, zato poskrbite, da boste imeli veljavna PC potrdila.

Notices

Department of Geography

Change of Office Hours Simon Kušar

Department of Psychology

Change of Office Hours Renata Marčič

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katharina Zanier

Department of Geography

Change of Office Hours Nejc Bobovnik

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Martin Anton Grad