Literarni večer Seminarja za kreativno pisanje

Prisrčno vabljeni na pesniški dogodek Kreativno pisanje in brisanje programa Kreativnega pisanja Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka, ki bo v sredo, 11. januarja 2023, od 19. ure dalje v Centru Tomaža Šalamuna, Cankarjeva 5, Ljubljana.

Poleg pesmi v slovenščini bomo imeli priložnost slišati tudi verze tujih študentk na študijski izmenjavi; nastopile bodo Sarah Andrea Bayerschmidt, Sandra Bing, Sarah Büsing, Klára Černá, Elena Edinger, Ada-Daria Indira Hindrichs in Teresa de Simone, ki jim bodo družbo delale naše študentke Oksana Ivanović, Ema Koncilija, Brina Kotar, Tajda Liplin Šerbetar, Kira Molan ter študent Matevž Rems.

Večer bosta z branjem in petjem obogatila in počastila velika mojstra pesniške besede in uglasbene poezije Milan Jesih in Jani Kovačič

Dogodek bo ponovno zbral tudi mlajši pesniški krog, ki se odlikuje z izredno izrazno močjo in je začel svoje raziskovanje jezika v Novakovem seminarju. Slišali bomo nove pesmi Olivere Cikuša, Katje Gornik, Bineta Debeljaka, Nine Kremžar, Lucije Mirkac in Laure Repovš.

Večer so pripravili prof. Boris A. Novak, demonstratorka Tajda Liplin Šerbetar in študent Matevž Rems.

Zahvaljujemo se Centru Tomaža Šalamuna za velikodušno gostoljubnost!

 

 

 

 

 

 

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon