Kako si v odnosih?

Kako si? je celoletni izobraževalni projekt, ki poteka pod okriljem Društva študentov psihologije Slovenije. Ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, pa študentje organizirajo raznovrstne dogodke, ki so namenjeni ozaveščanju javnosti o pomenu duševnega zdravja. Projekt letos organizirajo že šestnajsto leto zapored. Vsako leto se izbere tudi osrednja tema projekta, na katero se potem navezujejo vsi dogodki.

Naslov letošnjega projekta se glasi Kako si v odnosih? V tednu okrog dneva duševnega zdravja v oktobru se bodo zvrstila predavanja, okrogla miza, delavnice in športni dogodki na temo medosebnih odnosov. Resnično verjamejo, da posamezniki rastemo skupaj z drugimi in ob drugih. Glavni namen letošnjega projekta je tako ozaveščati o pomenu odnosov, v katere se vsakodnevno vključujemo in ki pomembno vplivajo na naše delovanje in duševno zdravje. Med drugim bodo spregovorili o družinskih, medvrstniških, prijateljskih in romantičnih odnosih.

Na dogodkih bodo zbirali tudi sredstva za Lunino vilo, inštitut za zaščito otrok, katere namen je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih. Nudijo psihosocialno pomoč otrokom, podporo svojcem, izobraževanje strokovnjakov in ozaveščajo javnost o problematiki.

Dogodki bodo potekali med 5. 10. in 15. 10. 2023 v živo v Ljubljani in v Mariboru. 

Program

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon