Erasmus+ BIP projekt na Univerzi v Murcii

Utrinek z obiska na Univerzi v Murcii

Utrinek z obiska na Univerzi v Murcii

Erasmus+ je program Evropske unije, namenjen usposabljanju in izobraževanju v tujini. V sklopu tega programa so študentke magistrskega študija Vanesa Ambroželj, Tadeja Klančnik in Vasilisa Savić pod mentorstvom profesorice Irene Prosenc sodelovale pri projektu BIP Enotna kultura pred izzivi trajnostnega razvoja / Cultura igualitaria frente a los desafíos del desarrollo sostenible. Pri tem projektu so sodelovali tudi študentje in profesorji iz različnih držav – Italije, Španije, Francije, Grčije in Hrvaške. 

V mesecu februarju, marcu in aprilu so imeli enkrat na mesec predavanje preko Zooma, aprila pa so odpotovale na Univerzo v Murcii, kjer so od 15. do 19. aprila potekala predavanja in različne aktivnosti, na katerih smo sodelovali tako študentje kot profesorji. 

Popoldanski čas so izkoristile deloma za pripravljanje zaključne naloge, deloma pa za sodelovanje v kulturnih dogodkih in ogledovanju Murcie in okolice. Za zaključno nalogo so si morale izbrati nekoga, s katerim bodo sodelovale pri pripravi naloge, pogoj pa je bil, da ni z iste fakultete iz katere so same. Za to delo so prejele 3 ECTS kredite. 

Kot pravijo sodelujoče, jim je sodelovanje pri tem projektu zelo koristilo, saj se je njihovo znanje nadgradilo, veliko lepega so doživele, spoznale so veliko študentov iz drugih držav, s katerimi so izmenjevale izkušnje - seveda pa ne smemo mimo dobre španske kulinarike.

Zadnje novice

“DOCUMENTING COPTIC MONASTIC HERITAGE” PROJECT

Matjaž Kačičnik 2018 © Endangered Hermitages Project = Documenting Coptic Monastic Heritage Project

Reception for International Students at the Faculty of Arts and at the University of Ljubljana (two separate events)

Support and assistance by the University of Ljubljana