Oddelek za sociologijo

Covid-19 izvedba predmetov v zimskem semestru 2020-2021

Na Oddelku za sociologijo UL FF začnemo z izvajanjem predmetov v ponedeljek, 5. 10. Predmete bomo izvajali po urniku, ki je objavljen v VISu. Glavna omejitev je omejen sedežni red v predavalnicah zaradi vzdrževanja 1,5-metrske razdalje med udeleženci. Večino predmetov bomo na začetku zimskega semestra izvajali na hibridni način. To pomeni, da bodo študentke in študentje razdeljeni v dve skupini po abecedi priimkov, ki se bosta iz tedna v teden izmenjevali v predavalnici, medtem ko bo druga skupina spremljala prenos iz predavalnice prek Zooma. V prvem tednu oktobra (od 5. do 9. 10.) bodo v predavalnici tisti s priimki na od A do K, v drugem tednu pa tisti s priimki na od L do Ž, če ni pri posameznem predmetu določeno drugače. Naslovi Zoom prenosov bodo objavljeni med Gradivi pri predmetu v VIS-u in/ali v spletni učilnici. Pri nekaterih predmetih delitev študentk in študentov v dve skupini ne bo potrebna, nekatere predmete ali dele predmetov pa bomo izvajali samo prek Zooma.

red. prof. dr. Milica Antić Gaber:

Uvod v sociologijo I: uvodno srečanje s predstavitvijo načina dela na predavanjih in vajah bo za študentke in študente, katerih priimki se začenjajo na od A do M, 6. 10. ob 11.20 v predavalnici 18, za tiste s priimki na od N do Ž pa en teden kasneje, 13. 10. V nadaljevanju semestra bodo predavanja pri tem predmetu potekala hibridno v dveh skupinah.

Pri Sociologiji spola bo uvodno predavanje 5.10. po urniku za študentke in študente, katerih priimki se začenjajo na od A do L; v četrtek  8.10. pa za tiste s priimki na od M do Ž. V nadaljevanju bo predmet izvajan hibridno v dveh skupinah.

Sociologija spola in spolnosti bo potekala v predavalnici. Izvajalca bosta še obvestila študentke in študente, ali bodo razdeljeni v dve skupini ali ne.

izr. prof. dr. Vlasta Jalušič:

Predmet Nacionalizmi, rasizmi in politike spola bo potekal v predavalnici v eni ali dveh skupinah, odvisno od števila vpisanih študentov.

doc. dr. Nikolai Jeffs:

Raziskovalni seminar bo potekal prek Zooma.

red. prof. dr. Tina Kogovšek:

Predavanja in vaje iz Osnov sociološkega raziskovanja I bodo potekala hibridno, z razdelitvijo študentk in študentov v dve skupini (A do M, N do Ž).

asist. dr. Živa Kos:

Uvodno predavanje iz Prakse poučevanja sociologije bo 9. 10. ob 8.50 v predavalnici 430. V nadaljevanju bo predmet izvajan prek Zooma in v srednjih šolah, kjer bodo potekale hospitacije.

doc. dr. Gorazd Kovačič:

Predavanja iz Klasične sociološke misli bodo ob ponedeljkih potekala prek Zooma, ob torkih pa hibridno v predavalnici in prek Zooma z razdelitvijo študentk in študentov v dve skupini.

doc. dr. Primož Krašovec:

Uvodna predavanja pri predmetih Teorija družbene moči, epistemologija humanistike in družboslovja ter Teoretizacija svetovnega horizonta bodo izvedena v predavalnici po urniku, predavatelj bo še obvestil študente, ali v eni ali v dveh skupinah. V nadaljevanju semestra bo predmete izvajal prek Zooma.

red. prof. dr. Roman Kuhar:

Uvod v gejevske in lezbične študije: prvo srečanje bo potekalo 8. 10. 2020 ob 17.10 na Zoomu. Nato bo predmet do sredine semestra potekal hibridno, z razdelitvijo študentk in študentov v dve skupini. V drugem delu semestra bo spet izveden prek Zooma. Izvajalec je vpisanim že poslal Zoom naslov za prvo srečanje. Če ga niste prejeli, mu pišite na e-naslov roman.kuhar@ff.uni-lj.si

Sociologija spola in spolnosti bo potekala v predavalnici. Izvajalca bosta še obvestila študentke in študente, ali bodo razdeljeni v dve skupini ali ne.

izr. prof. dr. Damjan Mandelc:

Predmeti Sociologija naroda in nacionalizma, Sociologija družbenih gibanj in političnih institucij, Izbrane teme iz sociologije globalizacije in Sociologija evropskih integracij bodo vsaj v začetku semestra izvajani hibridno, z razdelitvijo študentk in študentov v dve skupini.

doc. dr. Bernard Nežmah:

Predmet Publicistika bo izvajan v predavalnici v eni skupini.

asist. dr. Jasna Podreka:

Uvod v sociologijo I: uvodno srečanje s predstavitvijo načina dela na predavanjih in vajah bo za študentke in študente, katerih priimki se začenjajo na od A do M, 6. 10. ob 11.20 v predavalnici 18, za tiste s priimki na od N do Ž pa en teden kasneje, 13. 10. V nadaljevanju semestra bodo vaje potekale v predavalnicah v treh vzporednih terminih, in sicer v vsakem hibridno. Študentke in študentje bodo razdeljeni v tri termine glede na velikost predavalnic.

doc. dr. Igor Škamperle:

Vsi predmeti, Osnove humanistične misli, Sociologija vizualnih umetnosti, Primerjalna religiologija z uvodom v religiologijo in Sociologija skupnosti, bodo izvajani v predavalnici in najverjetneje brez delitve študentov v dve skupini.

izr. prof. dr. Tomaž Toporišič:

Uvodna ura v Sociologijo gledališča bo 7. 10. v predavalnici 430, in sicer za študentke in študente s priimki na od A do L ob 17.10, za tiste s priimki na od M do Ž pa ob 18.20. V nadaljevanju semestra bo predmet izvajan hibridno.

doc. dr. Ičo Vidmar:

Uvodno srečanje za predmet Družbene spremembe in razvoj bo v ponedeljek, 5. 10. ob 14.40 v parku za FF, če bo vreme primerno. V nadaljevanju bo predmet izvajan prek Zooma. Sociologija medijev in komuniciranja se izvaja v predavalnici v eni skupini.

red. prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat:

Uvodna predstavitev dela na predavanjih in vajah iz predmeta Uvod v sociologijo kulture I bo v torek, 6. 10. zjutraj v predavalnici 18, pri čemer tisti s priimki na od A do M pridejo ob 8.00, tisti na od N do Ž pa ob 8.50. V nadaljevanju bodo predavanja pri tem predmetu in pri Kulturni analizi in reprezentacijah potekala hibridno, z razdelitvijo študentk in študentov v dve skupini.

doc. dr. Ana Vogrinčič Čepič:

Uvodna predstavitev dela na predavanjih in vajah iz predmeta Uvod v sociologijo kulture I bo v torek, 6. 10. zjutraj v predavalnici 18, pri čemer tisti s priimki na od A do M pridejo ob 8.00, tisti na od N do Ž pa ob 8.50. Vaje iz tega predmeta se izvajajo od 9. 10. dalje, in sicer v treh vzporednih terminih in hibridno, z razdelitvijo študentk in študentov v dve skupini (A-M, N-Ž).

Izbirni predmet Sociologija knjige in branja bo potekal hibridno, z razdelitvijo v dve skupini.

izr. prof. dr. Anja Zalta:

Sociologija religije bo izvedena hibridno v dveh skupinah.

Drugostopenjska predmeta Spol in religija in Primerjalna religiologija z uvodom v religiologijo bosta izvajana v predavalnici. Izvajalka bo še obvestila študentke in študente, ali bodo razdeljeni v dve skupini ali ne.

28. 9. 2020

Notices

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of Philosophy

Change of Office Hours Ela Taniguchi

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

Department of English

Change of Office Hours Mojca Belak