Oddelek za zgodovino

Radio Študent išče nove sodelavke in sodelavce!

Delo novinark in novinarjev Redakcije za kulturo in humanistične vede zaobjema svobodno in ustvarjalno produkcijo kritičnih refleksij scene, ki ji pravimo kultura. Od zgodovine, literature, filozofije, sociologije, filma in serij, scenskih ter vizualnih umetnosti, novomedijskih in klasičnih umetnin, vse do arhitekture in popkulture.

Na Radiu Študent bodočim novinarkam in novinarjem ponujamo izobraževanje iz radijskega novinarstva, dostop do potrebne infrastrukture za izdelavo kvalitetnih radijskih prispevkov ter možnost ustvarjalnega dela na področju novinarstva. Novinarke in novinarji Radia Študent imajo številne ugodnosti po celem svetu z novinarsko kartico RŠ, ki jim nudi možnost brezplačnega ogleda dogodkov in razstav ter dostop do recenzentskih izvodov literature za namen priprave novinarskih prispevkov; prav tako pa tudi dostop do široke mreže kontaktov iz področja kulture in humanistike. Sodelavke in sodelavci Radia Študent gradijo in soustvarjajo skupnost na radiu, kar vključuje mentorsko in vrstniško podporo, nova poznanstva in prijateljstva, odkrivanje novih zanimanj ter možnih področij delovanja. Sodelujejo pri soustvarjanju 17 ur dnevnega programa na enem izmed najstarejših in najprepoznavnejših nekomercialnih alternativnih skupnostnih radijev v Evropi.

Na Redakciji za kulturo in humanistiko vedno iščemo nova ostra peresa, da bi našim novinarskim, kritiškim in kolumnističnim oddajam ne ušel noben kulturni pojav ali birokratska domislica lokalne in državne kulturne politike. Tudi širine duha ne zanemarjamo na prostranih poljih radijskega etra – na naših radijskih valovih smo soustvarjalci kulture, teorije in umetnosti.

Če te zanima sodelovanje, nam na avdicija.rkhv@radiostudent.si do ponedeljka, 9. 11. 2020, pošlji:

  • kratko aktualno novico s področja kulture (do 300 besed),
  • še neobjavljen izviren tematski prispevek oziroma recenzijo poljubne tematike (500–800 besed),
  • spoznavno pismo, v katerem opišeš razloge za prijavo, s področjem kulture povezana zanimanja in dosedanje izkušnje (do 300 besed).

Interesenti pa se lahko prijavite tudi k drugim redakcijam. Več informacij na: https://radiostudent.si/avdicija2020.

Notices

Administrative Office for Doctoral Study

International Doctoral Academy: What is a People? Social, Political, and Legal Controversies

Administrative Office for Doctoral Study

International Doctoral Academy: What is a People? Social, Political, and Legal Controversies

Faculty of Arts

Online Workshop Speculative Art and Spatial Justice

Faculty of Arts

Online Workshop Speculative Art and Spatial Justice

Department of Ethnology and Cultural Anthropology

Cancellation of Epistemology of Everyday Life / Anthropology of Complex Systems Seminar