Predavanje: Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji

V ponedeljek, 29. marca 2021, ob 14.40 uri v sklopu Dnevov enakosti spolov vabljeni na predavanje o vsakdanjem življenju transspolnih oseb v Sloveniji.

Predavanje bo predstavilo ključna življenjska področja v vsakdanjem življenju transspolnih oseb v Sloveniji. Naslovile_i bodo ključne pojme tematik transspolnosti, raznolikost transspolnih identitet, dostop do medicinske tranzicije in pravnega priznanja spola v Sloveniji, korelacije med spolno identiteto in spolno usmerjenostjo trans oseb, predstavile_i ključne rezultate raziskave Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji (2019), ki zajema do sedaj največji znan vzorec trans oseb v slovenski raziskavi ter predstavile_i najbolj iskane vsebine, oblike podpore in aktivnosti s strani trans oseb in njihovih bližnjih. Dogodek bo potekal prek Zooma.

O sodelujočih:

Predavatelji_ce prihajajo iz Zavoda TransAkcija, prve in edine trans specifične nevladne organizacije v Sloveniji, ki od leta 2014 naprej deluje na področjih psihosocialne podpore, vidnosti, krepitve skupnosti in zagovorništva transspolnih oseb in tematik. 

Linn Julian Koletnik je direktor zavoda, magister študij spolov in prva javno razkrita nebinarna oseba v Sloveniji.

Evan Grm je vodja programa zavoda, soustanovitelj_ica zavoda in trener_ka na izobraževanjih in delavnicah o LGBTIQ+temah.

Lea Aymard je programska sodelavka, vodja trans podporne skupine, mama in ena redkih javno razkritih trans žensk v Sloveniji. 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon