Predavanje: Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji

V ponedeljek, 29. marca 2021, ob 14.40 uri v sklopu Dnevov enakosti spolov vabljeni na predavanje o vsakdanjem življenju transspolnih oseb v Sloveniji.

Predavanje bo predstavilo ključna življenjska področja v vsakdanjem življenju transspolnih oseb v Sloveniji. Naslovile_i bodo ključne pojme tematik transspolnosti, raznolikost transspolnih identitet, dostop do medicinske tranzicije in pravnega priznanja spola v Sloveniji, korelacije med spolno identiteto in spolno usmerjenostjo trans oseb, predstavile_i ključne rezultate raziskave Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji (2019), ki zajema do sedaj največji znan vzorec trans oseb v slovenski raziskavi ter predstavile_i najbolj iskane vsebine, oblike podpore in aktivnosti s strani trans oseb in njihovih bližnjih. Dogodek bo potekal prek Zooma.

O sodelujočih:

Predavatelji_ce prihajajo iz Zavoda TransAkcija, prve in edine trans specifične nevladne organizacije v Sloveniji, ki od leta 2014 naprej deluje na področjih psihosocialne podpore, vidnosti, krepitve skupnosti in zagovorništva transspolnih oseb in tematik. 

Linn Julian Koletnik je direktor zavoda, magister študij spolov in prva javno razkrita nebinarna oseba v Sloveniji.

Evan Grm je vodja programa zavoda, soustanovitelj_ica zavoda in trener_ka na izobraževanjih in delavnicah o LGBTIQ+temah.

Lea Aymard je programska sodelavka, vodja trans podporne skupine, mama in ena redkih javno razkritih trans žensk v Sloveniji. 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan