Doktorska delavnica/poletna šola "Eastern Mediterranean coastal and island environments: natural resources, their uses and perceptions (15th-18th centuries)"

V dneh od četrtka, 29. junija 2023 do sobote, 1. julija 2023 bo v prostorih Filozofske fakultete in na terenu potekala tridnevna mednarodna doktorska delavnica/poletna šola z naslovom Eastern Mediterranean coastal and island environments: natural resources, their uses and perceptions (15th-18th centuries), v prevodu Vzhodnosredozemsko obalno in otoško okolje: naravni viri, njihova uporaba in dojemanje. Delavnico organizirata center ICCHS Ljubljana in konzorcij francoskih univerz, zbranih v programu  Gouverner les Îles: Territoires, ressources et savoirs des sociétés insulaires en Méditerranée pri l’École française de Rome, s podporo programske skupine Slovenska zgodovina. Na delavnici sodeluje sedem doktorskih študentov iz Francije, Grčije, Hrvaške in Slovenije.

Del programa delavnice/poletne šole, ki bo potekal na Filozofski fakulteti v četrtek, 29. junija 2023 in v petek, 30. junija 2023 v predavalnici 4-Rim (glej program v angleškem jeziku) je odprt za javnost, dobrodošli. Informacije o delavnici: dusan.mlacovic@ff.uni-lj.si in ziga.zwitter@ff.uni-lj.si.

Več

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon