Konferenca o večjezičnosti

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete in Goethejev inštitut v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU organizirata skupno konferenco na temo večjezičnosti. Omenjena konferenca je zadnja v seriji konferenc "Evropa. Tvoji jeziki." projekta Europanetzwerk Deutsch, ki poteka v okviru predsedovanja trojice Nemčija-Portugalska-Slovenija Svetu Evrope. Prva konferenca je bila lani v Berlinu, naslednja junija 2021 v Lizboni, konferenca v Sloveniji pa bo 21. oktobra 2021 potekala na spletu.

Načrtovana konferenca bo sestavljena iz dveh delov: v prvem delu dogodka bodo osrednjo temo večjezičnosti izpostavili različni strokovnjaki in znanstveniki, v drugem delu pa bo poudarek na osvetlitvi zgodovinskega pomena večjezičnosti v današnji Sloveniji.

Na strokovni konferenci v dopoldanskem času sta v programu dva plenarna govorca:

- prof. dr. Jörg Roche, Ludwig-Maximilian, Univerza München, bo imel predavanje z naslovom “Kriteriji in izzivi pragmatične večjezikovne politike in posledice le-te pri poučevanju in učenju jezika.“ (jezik: nemški, tolmačeno v slovenščino),

- Daria Grudić, Deutschen Welle, bo imela predavanje z naslovom: German News Service (GNS) v devetih jezikih – priložnosti za učitelje in učiteljice tujih jezikov. (jezik: hrvaški, tolmačeno v slovenščino in nemščino)

Poleg tega je v programu 26 predavateljev/predavateljic v štirih različnih sekcijah: strokovnjakinje in strokovnjaki s Filozofske fakultete v Ljubljani, Zavoda RS za šolstvo in učitelji ter učiteljice angleščine, nemščine, francoščine, italijanščine, španščine, ruščine in slovenščine kot tujega jezika.

Program v slovenščini

Program v angleščini

Program v nemščini

Ker bo dogodek potekal na spletu, lahko prispevke izberete glede na svoje interese - in ne glede na sekcije. Do 14. oktobra 2021 je potrebno izpolniti prijavnico ter jo vrniti na ta elektronski naslov. Za večerni dogodek je potrebna ločena registracija. Prijavite se tukaj.

Več informacij o konferenci

 

 

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon