Oddelek za geografijo

Oddelčni natečaj za oblikovanje naj novoletne voščilnice

Drage študentke, spoštovani študenti.

Začenja se praznični mesec december. To pa pomeni tudi priprave na božično in novoletno praznovanje.

Žal nam razmere ne dopuščajo, da bi se pripravljali na praznike skupaj: ob okraševanju Oddelka, ob organizaciji tradicionalne čajanke na hodniku našega Oddelka (pozor: Letos bo prva zoom čajanka! Rezervirajte 23. december ob 17. uri). Da pa bi bilo med nami vsaj malo pred-prazničnega vzdušja vas vabim k oblikovanju Oddelčne novoletne voščilnice (o natečaju so vas obvestili že predstavniki vaših letnikov).

Motiv je lahko karkoli vsaj malo geografskega, mora pa seveda biti primerno za novoletno voščilnico.

Risarji, fotografi, digitalni geografski umetniki, kar pogumno!

Tehnična pričakovanja: lahko pošljete v digitalni obliki (pdf in jpg) na naslov jerica.mrakpestotnik@ff.uni-lj.si, lahko pa tudi v pisni obliki (na naslov: Filozofska fakulteta, Oddelek za geografijo, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana) – za skeniranje bomo v tem primeru poskrbeli na Oddelku. Grafika naj bo primerna za uporabo na formatu A4 (ampak računajte na to, da moramo nekam dodati še voščilo) ter za oblikovanje digitalne voščilnice. Za dokončno oblikovanje voščilnice bomo poskrbeli na Oddelku, mi bomo tudi pripravili besedilo.

Rok oddaje predlogov: četrtek 10. 12. do 12. ure (tudi predlogi poslani po klasični pošti naj nas dosežejo najkasneje v četrtek 10. decembra).

Dva najboljša predloga (izbere komisija: koordinatorica tutorjev, predsednik upravnega odbora DMGS, predstojnik Oddelka) bosta nagrajena s knjižnim darilom, najboljši predlog pa bo imel to čast, da bo uporabljen za novoletne voščilnice, ki jih pošiljamo iz Oddelka za geografijo (avtorstvo izdelka bo navedeno). Vsi prejeti predlogi bodo predstavljeni na zoom čajanki.

V primeru vprašanj, se, prosim, obrnite kar na spodaj podpisanega.

Vesel vstop v december vam želim,

Simon Kušar, predstojnik

 

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za prevajalstvo

Zimsko izpitno obdobje

Oddelek za sociologijo

Kakšna vladavina? Misliti sodobne oblike vladavine (zgodovinske in konceptualne perspektive)

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Sprememba GU Irena Prosenc

Osrednja humanistična knjižnica

Spletna predstavitev zbirke Oxford Academic Journals