Oddelek za psihologijo

Štipendije za izmenjavo v okviru CEEPUS mreže Neuroshare za zimski semester 2021/22

Ste študent_ka magistrskega ali doktorskega študija psihologije in vas zanima kognitivna psihologija ali vedenjska nevroznanost (kognitivna, afektivna, socialna, računska, nevrofiziologija, slikovne metode ...)? Bi želeli dodatna znanja o tem področju pridobivati tudi na študijih in/ali v laboratorijih v tujini?

Vabimo vas k prijavi na razpis za enomesečno štipendijo za študentsko izmenjavo v okviru CEEPUS mreže CIII-HR-1504-01-2021 Neuroshare: Sharing tools and expertise in behavioral neuroscience. Razpis je prvenstveno namenjen doktorskim in magistrskim študentom psihologije za namene raziskovalnega dela (npr. izdelave magistrskega ali doktorskega dela, spoznavanja raziskovalnega področja, raziskovalnih metod in orodij, sodelovanje z raziskovalci v drugih državah, poglabljanje znanja na področju eksperimentalne psihologije in vedenjske nevroznanosti).

Glavni namen mreže je zagotoviti študijsko in znanstveno izmenjavo in sodelovanje med sodelujočimi partnerskimi ustanovami iz Centralne Evrope, ki delujejo na področju vedenjske nevroznanosti, in deliti teoretično znanje in orodja, ki so potrebna za usposabljanje in raziskovanje na področju vedenjske nevroznanosti (prostore, dostop do izbranih populacij, laboratorijsko opremo, znanje na področju načrtovanja raziskav, analiziranja podatkov itd.).

Naši študentje lahko v zimskem semestru študijskega leta 2021/22 zaprosijo za enomesečno (STS – short-term student) izmenjavo na dveh lokacijah:

  • na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Zagrebu (na voljo je 1 štipendija),
  • na Inštitutu za psihologijo Jagelonske univerze v Krakovu (na voljo je 1 štipendija).

Več o mreži Neuroshare in tem, kaj ponuja, lahko preberete tukaj:

https://www.ceepus.info/upload/FileViewer.aspx?ID=50E4016225B4BA6E1166C4EB17DD42C0687C97002BCF1367D7D67C19A4802115

Informacije najdete tudi tako, da na spletni strani CEEPUS https://www.ceepus.info/public/network/network.aspx#nbb v poglavju Academic Year 2021/22 kliknete na Slovenijo (SI), izberete University of Ljubljana in poiščete Neuroshare.

Štipendijo CEEPUS dodeljuje država prejemnica in vključuje štipendijo, namestitev in zdravstveno varstvo ter zagotavlja oprostitev šolnine. Študentje lahko zaprosijo za sofinanciranje potnih stroškov. Mreža zagotavlja priznavanje študijskega obdobja, ki ga študent prebije na partnerski inštituciji, na domači inštituciji.

Več o CEEPUS:

https://www.cmepius.si/visokosolsko-izobrazevanje/ceepus/

https://www.ceepus.info/default.aspx?CMSPage=65#nbb

Več informacij o poteku CEEPUS izmenjav lahko dobite tudi v Mednarodni pisarni FF: http://www.ff.uni-lj.si/dejavnosti/Mednarodna_dejavnost

 

Rok za prijave in potrebna dokumentacija

Rok za oddajo internih prijav je petek, 4. 6. 2021. Kandidati_ke na naslov nacionalne koordinatorke mreže anja.podlesek@ff.uni-lj.si pošljite (v angleščini):

  • kontaktne informacije,
  • kratek življenjepis (z navedbo znanja jezikov),
  • povprečje ocen na dosedanjem študiju,
  • motivacijsko pismo v angleščini (do 300 besed). V njem zapišite, kje in kdaj točno bi želeli izvesti izmenjavo (predvideva se, da se jo izvede v času, ko na partnerski ustanovi teče študijski proces, izjemoma tudi izven tega obdobja), cilje izmenjave in predviden načrt mobilnosti, kaj bi želeli spoznati na raziskovalnem področju, kakšne so predvidene raziskovalne dejavnosti, navedete lahko osebo na partnerski instituciji, katere raziskovalno delo vas posebej zanima, ali nameravate v okviru izmenjave obiskovati na študiju psihologije nekatere predmete in katere, itd.

Izbrana_i kandidata_ki se bosta morala_i do 15. 6. 2021 nato še uradno prijaviti v sistem CEEPUS.

izr. prof. dr. Anja Podlesek

Obvestila

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za pedagogiko v petek, 19. 3. 2024

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za sociologijo v petek, 29. 3. 2024

Oddelek za sociologijo

Uradne ure tajništva (25. 03. - 29. 03. 2024)

Oddelek za klasično filologijo

Tajništvo in knjižnica v torek, 2. aprila 2024

Osrednja humanistična knjižnica

Oddelčne knjižnice OHK FF v času velikonočnih praznikov