12. Grošljev simpozij

Vabljeni na 12. Grošljev simpozij z naslovom Pretresel je Eros mi čute ko burja: Ljubezen v antiki, ki ga organizirata Društvo za antične in humanistične študije Slovenije ter Inštitut za arheologijo ZRC SAZU. Interdisciplinarno znanstveno srečanje bo potekalo od ponedeljka, 31. maja, do četrtka, 3. junija 2021, v Atriju ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana. Kot kaže, bo takrat že možno izvesti dogodek razmeroma normalno, torej v fizični prisotnosti občinstva (po načelu PCT, gl. spodaj), vsekakor pa se bodo referati tudi sproti snemali in v živo predvajali prek YouTube kanala. Povezava na prenos v živo bo objavljena najpozneje tri dni pred začetkom simpozija, tj. v petek, 28. maja, na tej strani.

Program

 

Trenutno veljavna pravila za obisk Atrija ZRC

ZRC SAZU sporoča:

Za dobro počutje vseh, ki obiščete Atrij, vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in tako poskrbite za zdravje vas samih, vaših bližnjih in tudi nas.

  • Atrij je odprt le za obiskovalce, ki izpolnjujejo enega od PCT pogojev: prebolevnost, cepljenje ali negativni izvid testa. V primeru obiska uradnega inšpektorja ali policista mu morate na njegovo zahtevo ta dokazila tudi pokazati.
  • V Atrij vstopite samo, če ste zdravi in ne kažete nobenih znakov akutne bolezni dihal.
  • V Atriju je za obiskovalce ves čas obvezna uporaba zaščitne maske.
  • Upoštevajte tudi pravila higiene rok in kašlja.
  • V Atriju upoštevajte sedežni red oz. ne premikajte že postavljenih stolov, ki so postavljeni tako, da upoštevajo predpisano razdaljo.

 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan