41. mednarodni slovenistični znanstveni simpozij Obdobja

Vabljeni na 41. mednarodni slovenistični znanstveni simpozij Obdobja z naslovno temo Na stičišču svetov: slovenščina kot drugi in tuji jezik, ki bo med 16. in 18. novembrom 2022 potekal v Zbornični dvorani glavne stavbe Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12).

Prireditev, ki bo potekala v organizaciji Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete, bosta v sredo, 16. novembra 2022, ob 9.00 odprli predsednici 41. simpozija Obdobja, izr. prof. dr. Nataša Pirih Svetina in doc. dr. Ina Ferbežar, udeležence pa bodo nagovorili rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, dekanja Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, predstojnica Oddelka za slovenistiko UL FF, prof. dr. Simona Kranjc, predstojnik Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik, prof. dr. Marko Stabej.

V temo tokratnih Obdobij nas bodo ob 9.30 uvedli sogovorci okrogle mize z naslovom Slovenščina kot drugi in tuji jezik – resničnost in vizije: dr. Mihaela Knez (Filozofska fakulteta UL), dr. Stanka Lunder Verlič (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport), prof. dr. Tanja Petrović (ZRC SAZU), prof. dr. Marko Stabej (Filozofska fakulteta UL), Magda Stražišar (Ministrstvo za kulturo, Služba za slovenski jezik).

Program tridnevnega 41. simpozija Obdobja, na katerem bo 59 udeleženk in udeležencev iz 9 držav predstavilo 37 referatov, najdete na tej povezavi, za dodatne informacije pa smo Vam na voljo na e-naslovu damjan.huber@ff.uni-lj.si ali na telefonski številki 041 341 830. Kot poslušalci se lahko simpozija udeležite brez plačila kotizacije.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan