Kdo se boji zelenega prehoda? Trajnostno, zeleno, krožno: Kaj od tega prepoznaš v študijskih programih in kaj v svojih vsakdanjih izbirah?

Filozofska fakulteta organizira interaktivno predavanje na temo trajnostnega prehoda. Na srečanju v četrtek, 4. aprila 2024, bomo med 10.30 in 12.00 v predavalnici 18 razbijali mite o zelenem prehodu, osvežili vpogled v osnovne pojme, preleteli aktualne evropske smernice, si s pomočjo orodja PSlifestyle izračunali svoj osebni ogljični odtis in v zaključni razpravi raziskali, kje in kako lahko trajnostne vsebine na pozitiven način vpnemo v študijske programe in v naš vsakdan. Vabljeni študentke in študenti, profesorji in profesorice, koordinatorice in koordinatorji študijskih programov in vsi drugi, ki bi radi vedeli več!

 Predavala bo mag. Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica CIrcular Change, Institut za krožno gospodarstvo, ter so-predsedujoča ECESP v Bruslju. Srečanju se bosta pridružili tudi Meta Pezdir, vodja projekta PSLifestyle pri Circular Change ter Lucija Marovt, koordinatorka za Ekošole ter strateška svetovalka na projektih.

Pridite z vprašanji, da bomo lahko skupaj izrisali odgovore!

Plakat

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan