Na Oddelku za filozofijo bo predaval Gaetano Chiurazzi

Katedra za socialno filozofijo Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete in projekt Heglova politična metafizika vljudno vabita na predavanji, ki ju bo imel Gaetano Chiurazzi (Univerza v Torinu, Italija):

Bit je dynamis. Vpeljevanje pojma dynamis pri Platonu. Dogodek se bo odvil v sredo, 20. aprila 2022, ob 18. uri, predavalnica 15.

Neskončno in njen izraz v poglavju o kvantiteti Heglove Znanosti logike. Dogodek se bo odvil v četrtek, 21. aprila 2022, ob 19. uri, predavalnica 325.

Predavanji bosta potekali v angleščini.

Geatano Chiurazzi, profesor za filozofijo na Univerzi v Torinu in predavatelj na Collège international de philosophie v Parizu, se raziskovalno ukvarja z ontologijo, metafiziko, teorijo sodbe, filozofijo življenja, s posebnim poudarkom na antični, nemški klasični in sodobni francoski filozofiji. Med njegovimi knjigami, izdanimi v sedmih jezikih, omenimo: Modalität und Existenz, (2006); The Experience of Truth (2017); Dynamis. Ontology of the incommensurable (2021); Détours de Derrida (2020); Seconda natura. Da Lascaux al digitale (2021). Skupaj z Gannijem Vattimom ureja revijo Trópos. Rivista di ermeneutica e critica filosofica.

Več o projektu

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan