Posvet: Vizualno pripovedovanje. Od slikanice do stripa.

Bralno društvo Slovenije ob mednarodnem dnevu pismenosti in začetku Nacionalnega meseca skupnega branja 2022 9. 9. 2022 na Filozofski fakulteti UL (pred. 18) organizira posvet Vizualno pripovedovanje. Od slikanice do stripa. 

Predavateljice in predavatelji bodo tematiko osvetlili s teoretičnih vidikov, skozi prizmo lastnega ustvarjanja, s pomočjo kritiških odmevov in s pogledom likovnega urednika in s tem nadaljevali razmišljanja lanskega medresorskega strokovnega posveta v Cankarjevem domu. Posvet je namenjen vzgojiteljicam in vzgojiteljem, osnovnošolskim in srednješolskim profesoricam in profesorjem slovenščine, likovne oz. umetnostne vzgoje, vsem, ki se ukvarjajo s književnostjo, bibliotekarkam in bibliotekarjem, umetnostnim zgodovinarkam in zgodovinarjem, likovnikom, zaposlenim v muzejih in galerijah, staršem in ljubiteljem slikanic in stripov.  

Dogodek je brezplačen, potrebna pa je prijava. Program in prijavnice so dostopni tu.

Organizator posveta je Bralno društvo Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za kulturo, s podporo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter finančno podporo Javne agencije za knjigo.

 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan