Predstavitev Strokovnih smernic Preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja, trpinčenja in nasilja in predstavitev zaupnih oseb na fakulteti

V sredo, 7. aprila 2021, ob 16.00 uri bo v okviru Dnevov enakosti spolov FF potekala predstavitev Strokovnih smernic: preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja, trpinčenja in nasilja, katere je na Filozofski fakulteti v Ljubljani oblikovala posebna strokovna skupina.

Gostje – avtorice strokovnih smernic prof. dr. Milica Antić Gaber, doc. dr. Jana Kenda in dr. Jasna Podreka – bodo v pogovoru, ki ga bo vodila izr. prof. Barbara Pihler Ciglič, prav tako ena od avtoric dokumenta, predstavile vsebino dokumenta, njegov pomen za akademski prostor in pa proces njegovega nastajanja. Svoj pogled na vsebino in pomen dokumenta bo podala tudi podpredsednica Študentskega sveta Filozofske fakultete Sara Svati Sharan. Ker gre za spremljevalni dokument k obstoječim pravnim aktom, katerega namen je zagotoviti hiter dostop do informacij vsem tistim, ki bi se znašli bodisi v vlogi žrtve, priče ali odločevalca v primerih spolnega ter drugega nasilja, nadlegovanja in trpinčenja, je pomembno, da se z njegovo vsebino, namenom in dostopnostjo seznani tudi širša javnost na fakulteti, tako zaposleni kot tudi študenti in študentke. Poleg tega, pa se bodo na dogodku predstavile tudi nekatere zaupne osebe, ki delujejo na fakulteti – izr. prof. dr. Barbara Pihler Ciglič, doc. dr. Katja Mahnič, dr. Mojca Leskovec in dr. Jasna Podreka. Predstavile bodo kaj so glavne naloge zaupnih oseb, kako vidijo svoje poslanstvo in kakšna je njihova strokovna usposobljenost.

Vabljeni na Zoom.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan