Sprejem za mednarodne študentke in študente na Filozofski fakulteti in na Univerzi v Ljubljani (dva dogodka)

Sprejem za mednarodne študente na Filozofski fakulteti

Filozofska fakulteta UL bo tudi letos na daljavo preko programa Zoom organizirala sprejem za mednarodne študentke in študente, in sicer 15. septembra 2022 ob 10.00 uri na tej povezavi (Meeting ID: 993 7707 0492).

Na dogodku se bosta študentkam in študentom predstavila Služba za študijskega zadeve (referat) ter Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete UL. Predstavili bodo tudi delovanje študentskega informacijskega sistema VIS, tutorski sistem na Filozofski fakulteti UL in Leto plus. Posredovali bodo pomembne informacije, ki jih bodo potrebovali v času študija na Filozofski fakulteti UL.  

Sprejem oziroma dobrodošlica za mednarodne študente na Univerzi v Ljubljani

Univerza v Ljubljani bo 15. septembra 2022 ob 13.00 uri na daljavo preko programa Zoom organizirala predstavitev za mednarodne študentke in študente.

Na dogodku bodo predstavili informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani, obštudijskimi in drugimi dejavnostmi in vam posredovali ostale uporabne informacije, povezane z bivanjem v Sloveniji.

Predstavitve bodo izvedli predstavniki različnih organizacij, ki vam bodo iz prve roke podali informacije o študiju in življenju v Sloveniji. Posredovali bodo informacije glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, zdravstvenega zavarovanja, možnosti namestitve in štipendiranja, učenja slovenščine ter drugih dejavnosti, ki jih za študentke in študente organizirajo na Univerzi v Ljubljani. Predstavitev bo v angleškem jeziku.

Na povezavi je na voljo vabilo in povezava do prijavnice za udeležbo na dogodku ter druge relevantne informacije.

 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan