Aktivna oddelčna udeležba na 11. bienalni konferenci Evropskega združenja za okoljsko zgodovino (European Society for Environmental History)

Fotografija: Žiga Zwitter

Fotografija: Žiga Zwitter

Od 4. do 8. julija 2022 je v Bristolu potekala 11. bienalna konferenca European Society for Environmental History. S predstavitvami sta se je udeležila študent Aljaž Jesenšek, ki je v referatu Impacts of the Spanish Conquest on Populations of Native Non-Domesticated Animals in the 16th Century Peru: Selected Cases nadgradil manjši del svojega diplomskega dela, in Žiga Zwitter, ki je predstavil monografijo Species-Rich Grasslands in the Alps: Environmental History and Historical Ecology of Agroecosystems, v transdisciplinarnem soavtorstvu z Lucijo in Matevžem Gartnerjem pa referat Promoting peace, biodiversity and economy through history of grasslands in the Alps. Poročilo o konferenci bo objavljeno v reviji Ekonomska i ekohistorija.

Zadnje novice

Konferenca o pisanju in objavljanju v sodobnem zgodovinopisju

Utrinek z delavnice

Nacionalistična večjezičnost: Mnogotere jezikovne lojalnosti in nacionalna pripadnost v Vzhodni in Srednji Evropi ter na Balkanu

Dominique Kirchner Reill Univerza v Miamiju

Sing-a-Vision: izzivi so končani, spomini posejani

Uvodni govor dekanje na zaključni prireditvi Sing-a-Vision