Žiga Zwitter predaval na mednarodni konferenci Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Producers European Network

Foto: dr. Špela Ledinek Lozej

Foto: dr. Špela Ledinek Lozej

Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Producers European Network je v prvih dneh oktobra organizirala svoje 12. mednarodno srečanje. 3. oktobra 2022 je tako potekala mednarodna konferenca o sirih s planinskih območij. Dr. Zwitter je udeležencem predstavil referat Od primerov iz zgodovine do trajnostnih inovacij: Česa se trajnostno travništvo in sirarstvo lahko naučita iz okoljske zgodovine vrstno bogatih travnikov v Alpah / From historical examples to history-inspired sustainable innovation: What can we learn from the environmental history of species-rich meadows in the Alps for sustainable meadow management and cheese making. Srečanje je potekalo v Bohinju.

Zadnje novice

Industrijski vonji kot del nesnovne kulturne dediščine

Predstavitev publikacij na dogodku

Izr. prof. dr. Primož Vitez prejel prestižno Nodierevo nagrado za prevod francoske klasike

Izr. prof. dr. Primož Vitez, foto Miha Tozon

Predavanje Kako govorijo Slovenci za mednarodne študente Univerze v Ljubljani

Študentke in študenti na predavanju lektorice Magde Lojk.