Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Covid-19: Pogled v prihodnost

Spoštovani,

medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani v četrtek, 15. aprila 2021, ob 15. uri organizira spletni seminar Covid-19: pogled v prihodnost. Gosta bosta prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan.

Po enem letu od pojava bolezni covid-19, novi koronavirus še naprej pesti svet in greni naš vsakdanjik. Kakšna bo prihodnost novega koronavirusa, ki je v letu 2020 povzročil več kot 1,5 milijona smrti? Postavlja se veliko vprašanj in možnih poti pandemije. Eno pomembnejših vprašanj je, ali bo novi koronavirus postal endemičen, kar pomeni, da bo krožil v neprecepljenih žepih svetovnega prebivalstva. Kako pomembni so rezervoarji okužb v otroški populaciji? Kako pomembne so za bližnjo in bolj oddaljeno prihodnost različice virusa s trenutno najbolj neugodnim južnoafriškijm sevom (B.1.351) na čelu? Postavlja se tudi vprašanje, ali bomo s cepljenjem uspeli doseči čredno imunost v posameznih državah, regijah, kontinentih itd.? Ali bo že jeseni potrebno poživitveno cepljenje s cepivom, ki bo usmerjeno proti novim različicam SARS-Cov-2? In nenazadnje, zakaj bi bila učinkovita zdravila tako zelo pomembna. Na vsa ta vprašanja bosta skušala odgovoriti prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan.

Pretekli spletni seminarji UL MF o covid-19 so dostopni tukaj.

Vljudno vabljeni!

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Literatura en los tiempos (pos)pandémicos

Oddelek za slovenistiko

Pogovor s pisateljem, dramatikom in režiserjem Vinkom Möderndorferjem

Oddelek za sociologijo

Razstava zaključnih del Oddelka za sociologijo FF UL za leto 2020

Oddelek za geografijo

Prošnja študentom za izpolnitev ankete v okviru projekta Mapiranje kulturne dediščine – pomen geoznanosti v visokošolskem izobraževanje (MINERVA)

Oddelek za zgodovino

Napovedujemo premiero dokumentarnega filma o prvih sto letih Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Planet, ki ne raste – ovira ali izziv za drugačen razvoj?

Oddelek za geografijo

Krevs-Govorilne ure do začetka izpitnega obdobja

Oddelčna knjižnica vabi