Oddelek za zgodovino

Obvestilo Kariernih centrov UL

Pozdravljeni, 

Karierni centri UL so pripravili sklop dogodkov kot pripomoček za načrtovanje Erasmus+ prakse v tujini in pripravo nanjo (poleg študija v tujini vam program Erasmus+ omogoča tudi prakso pri delodajalcu v tujini, več najosnovnejših informacij je na oddelčni spletni strani: Študij v tujini | Oddelek za zgodovino | Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani (uni-lj.si)). Posredujemo obvestilo Kariernih centrov UL in vam svetujemo, da njihov pripomoček pri načrtovanju Erasmus+ prakse v tujini uporabite poleg tega, da preberete splošno predstavitev Erasmus+ prakse na oddelčni spletni strani – udeležite se torej dogodkov, ki so jih pripravili za vas. 

Sporočilo Kariernih centrov UL: 

Praksa, še posebej praksa v tujini, je odlično dopolnilo vašega življenjepisa. Vsak potencialni delodajalec si želi zaposliti nekoga, ki ima izkušnje. V današnjem globalnem svetu pa so izkušnje dela v mednarodnem okolju še bolj cenjene.

Vendar želja po odhodu še ni dovolj, zato vam svetujemo, da si pripravite načrt iskanja prakse in priprave na prakso. Da bi vam olajšali delo, smo vam pripravili pripomoček, ki vključuje različne aktivnosti (tako nujne kot izbirne), ki vam bodo v pomoč pri izpolnitvi vaše želje opraviti prakso v tujini.

Pripomoček najdete v POPR-u, v sklopu funkcionalnosti poimenovanih Poti. Poti so orodje, ki vam pomaga pri pridobivanju novih znanj, razvoju spretnosti ali vas poglobljeno informira o določenem področju. Pot, ki smo jo poimenovali Mednarodna potka: Praksa v tujini, bo vaš kažipot aktivnosti na poti do nastopa prakse v tujini.

Vabimo vas, da v POPRu poiščete pot, se prijavite in začnete obiskovati predlagane aktivnosti. 

Kako se prijavite?
Če že veste, da bo obisk poti za vas uporaben, se nanjo lahko prijavite s klikom semle. Če ste študenti, pa še niste seznanjeni s POPR-om, se najprej vpišite s svojo digitalno UL identiteto, da boste lahko dostopali do naše ponudbe.
 

 

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za geografijo

VTIS ROADSHOW

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Družbena razmerja: Ples živih – ples mrtvih

Oddelek za zgodovino

Obvestilo - tajništvo oddelka

Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo

Brezstična točka OHK za osebni prevzem od 1. do 31. 3. 2021